„Kudliaus“ projekte kalėdinėmis nuotaikomis dalinasi dar vienas dalyvis – Atas

Paskelbta: 19 gruodžio, 2014 16:22

Paskutinė šiais metais, tačiau pati linksmiausia – šunelio Ato istorija. Projekto metu visiškai atsitiktinai sužinojome, jog prieglaudoje gyvena laimingas šuo Atas. Laimingas todėl, kad jau greitai jis iškeliaus į naujus namus. Pamatę Atą, nusprendėme jį išpuošti, tokiu būdu atsidėkodami jo naujiems šeimininkams. Kadangi Atas ne šiaip sau mažas šuniukas, o didžiulis, virš 30 kg sveriantis patinas, mūsų misija nebuvo pati lengviausia. Tačiau Atas nuostabaus charakterio, taigi bent jau grožio procedūros nebuvo sunkios.

Šis vaikinas labai smalsus, jam įdomu viskas: nuo plytelės ant šaligatvio iki musės ant nosies. Tad keliauti su juo buvo tikras nuotykis. Automobilyje Atas jautėsi labai puikiai, taip puikiai, kad jam nelabai rūpėjo, ar jis sėdi ant naujutėlaičio palto, ar ant svarbių dokumentų. Žinoma, tokiam vyrukui viskas atleistina. Atas nepaprastai mielas ir jaukus šuo, jo naujai šeimai labai pasisekė.

Į „SOS gyvūnų“ prieglaudą Atas pateko prieš trejus metus. Piktavaliai žmonės jį tiesiog pririšo ir paliko prie prieglaudos vartų. Pikta, tačiau apie tokius neatsakingus žmones net neverta kalbėti, geriau pasidžiaukime ir pasigrožėkime dabartine Ato situacija.

 

Po gaivinančių procedūrų Atas buvo nepaprastai laimingas. Tik mums grįžus į saloną, prišoko prie mūsų ir pradėjo džiūgauti. Atrodė, kad jis maivosi dėl savo nepaprastai puraus ir kvepiančio kailio. Kirpyklos darbuotojų dėka mūsų dičkis tapo minkštas, švarus, kvepiantis ir, žinoma, dar laimingesnis. Kadangi tokį tvarkingą Atą buvo gaila grąžinti atgal į prieglaudą, paprašėme, kad kurį laiką šunelis pagyventų namų sąlygomis. Prieglaudos darbuotoja pažadėjo pasistengti suteikti Atui globą iki jo išvykimo į naujus namus. Kadangi visa „SOS gyvūnų“ savanorių ir darbuotojų komanda yra labai puikūs ir savo darbui pasišventę žmonės, mes jais pasitikėjome ir jie savo pažadą ištęsėjo. Dabar Atui beliko sulaukti, kol bus baigti paruošti dokumentai, ir jis iškeliaus už Lietuvos ribų į savo naują mylinčią šeimą.

Gerų žmonių, mūsų organizacijos savanorių ir aktyvių rėmėjų dėka projektas toliau tęsiasi. Kol kas laimingieji tik penki iš visos galybės, tačiau po švenčių vėl aktyviai kibsime į darbus. Gražių švenčių Jums linki „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“!

Taip pat galite skaityti, kaip „Kudliaus” projekte dalyvavo Badis, PienėTrepsius, Saimonas, Simutė, Meksika, Smala, Mergaitė, Barsikas, Borgas, Džiulė, Justas ir Čarlis.

Taip pat skaitykite apie „Kudliaus” projekte dalyvavusius Knopkytę, Alaniją ir Bielką, Babaužį, Trepsių, Pupą, Mergaitę ir Barsiką, kurie jau rado namus.