„Kudliaus“ projekte – Saimonas iš Gruzdžių karantinavimo tarnybos

Paskelbta: 23 sausio, 2015 16:39

Tikriausiai dauguma girdėjote apie siaubingą Gruzdžių istoriją. Tiems, kuriems dar neteko susipažinti, trumpai priminsime. Vieną dieną dar tik besikuriantys gyvūnų globos namai „Šiaulių letenėlė“ sulaukė skambučio iš Gruzdžių karantinavimo tarnybos. Tarnybos darbuotojai pranešė katastrofišką žinią – pas juos yra 24 šunys, kuriuos gyvūnų globos namai „Šiaulių letenėlė“ turi paimti iš ten po savaitės, kitu atveju, visi 24 šuneliai bus užmigdyti.

Didžiausia bėda buvo tame, kad gyvūnų globos namuose „Šiaulių letenėlė“ paprasčiausiai nebuvo vietų. Tačiau apie situaciją buvo pranešta Vilniuje esančiai „Lesės“ prieglaudai. Ir, žinoma, „Lesė“ abejinga neliko. Jie pasiėmė du šunelius savo globon ir nedelsdami informavo mus, kad šunelius reikia sutvarkyti, nes jų išvaizda siaubinga. Taip ir prasidėjo gražusis mažylių iš Gruzdžių etapas.

 

Pirmasis Gruzdžių herojus – Saimonas. Be galo mielas ir geras šunelis, tačiau iš visų šuniukų labiausiai susivėlęs ir purvinas. Pradžia lengva nebuvo. Pirmiausia sutarus laiką, kada šunelis bus priimtas į kirpyklą, sugedo mūsų automobilis, tad teko ieškoti pagalbos tarp GGI savanorių. Ir atsitiko stebuklas, kurio jau nebesitikėjome: visų procedūrų išvakarėse mums paskambino savanorė Santarė ir pasakė, kad mielai padės mums su šunelio transportavimu. Vis dar dėkojame Santarei už neabejingumą ir visokeriopą pagalbą.

 

Pati Santarė pasakojo, kad Saimonas buvo nusėtas kaltūnais, matėsi, kad ne iš gero gyvenimo. Tačiau, nepaisant visko, šuniukas labai mielas ir draugiškas. Nors pačią Santarę matė pirmą kartą, nerodė jokios agresijos, baimės ar nepasitikėjimo. Saimonas  labai energingas ir smalsus, todėl ir pati Santarė patarė būsimiems jo šeimininkams, kad reikėtų pasimokyti tvarkingai vaikščioti su pavadėliu. Mašinoje jis taip pat nerodė jokios baimės, nelojo, necypė, tik nekantravo, kur čia važiuoja, dažnai žiūrėdavo pro langą. Saimonas mėgsta dėmesį – glostomas nuolat plakė savo uodegėle iš džiaugsmo.

Šuniukas buvo nuvežtas į vieną geriausių šunų kirpyklų visame Vilniuje – „Pet Spa“ (Laisvės pr. 115A), kur visada malonus aptarnavimas, šilta ir jauki atmosfera bei, žinoma, kompetentingi darbuotojai. Kirpėjos konsultuoja klientus įvairiausiais klausimais ir tikrai yra labai mylinčios savo darbą. Visos „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ komandos vardu, visos „Lesės“ komandos vardu bei žinoma visos „Šiaulių letenelės“ komandos vardu labai dėkojame visam „Pet Spa“ kolektyvui ir ypač jo vadovei Dovilei.

 

Šiandien šunelis jau gražus ir tvarkingas laukia savo būsimų šeimininkų, kurie suteiks jam saugumą ir meilę. Saimono labui prašome kaip įmanoma labiau išplatinti žinią apie Gruzdžių istoriją ir kreipiamės į visus, nelikite abejingais. Gal Jūsų draugas, kaimynas, brolis ar senelis nori šunelio ir turi visas sąlygas juo pasirūpinti?

Jei nori prisijungti prie GGI savanorių komandos ir padėti šuniukams rasti namus, susisiek su projekto „Kudlius“ koordinatore Vaida (tel. Nr.: 862282321). Laukiami visi aktyvūs žmonės, kurie padėti gali ne tik transportu, bet ir fotografavimu, reklamos kūrimu bei atliekant kitus darbus. Nelikite abejingi ir galbūt šiandien išgelbėsite vieną gyvybę.

Laukite Gruzdžių istorijos tęsinio.

Taip pat galite skaityti, kaip „Kudliaus” projekte dalyvavo Badis, Pienė, Atas, Trepsius, Simutė, Meksika, Smala, Mergaitė, Barsikas, Borgas, Džiulė, Justas ir Čarlis.

Taip pat skaitykite apie „Kudliaus” projekte dalyvavusius Knopkytę, Alaniją ir Bielką, Babaužį, Trepsių, Pupą, Mergaitę ir Barsiką, kurie jau rado namus.

Dėl Saimono  globos kreipkitės:

+370 60533452 Vesta