„Kudliaus” projekte – Džiulė

Paskelbta: 28 balandžio, 2016 10:01

Kartą atėjo nepažįstama mergaitė. Įsisodino mane į automobilį, nuvežė į nežinomą vietą, kur buvo pilna nepažįstamų žmonių. Toje keistoje vietoje buvo daug garsų, nematytų priemonių. Užkėlę mane ant didelio stalo, žmonės pradėjo liesti mano kailį, čerškėti po ausimis. Kadangi dar niekada nebuvau to patyrusi, buvo baisu, tačiau šalia buvo mergaitė. Jos dėka pasijutau ramiau, saugiau. Ji man labai patiko, nes buvo man gera, glostė, leido prisiglausti, įkišusi nosį į jos pažastį galėjau net užmigti. Pučiant karštai ir nemaloniai oro srovei, aš buvau laiminga, nes maniau, jog nebegrįšiu į tą vietą, iš kur buvau paimta.

Viskas baigėsi. Karšta srovė nustojo pūsti, žmonės pagaliau paliko mane ramybėje ir aš likau tik su mergaite. Buvau laiminga, nes turėjau ją, nors akimirką…

Kartu su mergaite grįžome į automobilį, norėjau stebėti aplinką pro langą,  bet susigūžiau į kamuoliuką ir bandžiau užmigti. Automobilyje grojo muzika, man patiko važiuoti nelygiomis miesto gatvėmis.

Staiga išgirdau pažįstamus garsus ir pakėlusi galvą pamačiau pažįstamus vaizdus. Mes atvažiavome į tą pačią vietą, iš kur buvau paimta! Kodėl?

Pilna galva klausimų, bet niekas neatsako. Mergaitė išlipo iš automobilio ir paėmusi mane į glėbį grąžino atgal į narvą. Narvą, kuriame gyvenau šitiek laiko, kuriame tikriausiai ir pasiliksiu…

Bet mes nenorime Džiulės ten palikti! Kaip ir nenorime palikti kitų “Kudliaus” herojų. Šunelis išmaudytas, apkirptas ir gražus, laukia Tavęs. Jei planuoji įsigyti augintinį, tai kodėl neišgelbėjus šios mielos būtybės? Ji be galo pasitiki žmogumi ir yra mielumo įsikūnijimas. Džiulę priglaudęs žmogus ar šeima dėkos likimui, kad gavo šį perliuką.

Ji nesupranta, kodėl buvo grąžinta atgal į prieglaudą, bet mes tikime, kad permainos bus tik į naudą ir labai greitai ji visam laikui paliks prieglaudą.

Kirpykla, kuriai vėl ir vėl dėkojame, – tai “Jurgos kirpykla”, įsikūrusi Šeškinės g. 22, Vilniuje.

“Lesė” – prieglauda, kurioje gyvena Džiulė. Dėl globos kreipkitės į Vestą numeriu +37060533452.

 

Taip pat galite skaityti, kaip „Kudliaus” projekte dalyvavo Badis, Pienė, Atas, Trepsius, Saimonas, Simutė, Meksika, Smala, Mergaitė, Barsikas, BorgasJustas ir Čarlis.

Taip pat skaitykite apie „Kudliaus” projekte dalyvavusius Knopkytę, Alaniją ir Bielką, Babaužį, Trepsių, Pupą, Mergaitę ir Barsiką, kurie jau rado namus.

 

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“