2000 EUR – tokios baudos skyrimo pavyko pasiekti už išmestus gyvūnus

Paskelbta: 24 gegužės, 2022 20:42

Ar pamenate atvejį, kai VšĮ “Naminukai” rašė apie laiptinėje rastus šunį ir katę (nuotrauka jų)? Džiaugiamės, kad jie į mus kreipėsi teisinės pagalbos, kadangi nuolat kartojame – vien surinkti gyvūnus nėra pakankama, reikia stengtis, kad žmonės atsakytų už savo veiksmus, nes tik taip kitą kartą jie pagalvos ir jų rankioti, tikėkimės, reikės vis mažiau ir mažiau. Tad šiuo pavyzdžiu norime pasakyti: prisijaukinote gyvūną, esate už jį atsakingas, negalite juo pasirūpinti – ieškote išeities. Na arba susimokate baudą, po kurios daugiau mėtyti nebesinorės. 

O buvo taip. Nuomininkams nesumokėjus mokesčių jiems teko išsikraustyti, tačiau išsikraustydami nutarė gyvūnus išmesti. VšĮ “Naminukai” sulaukė sunerimusių kaimynų skambučio apie laiptinėje paliktus gyvūnus ir prieglaudos savanoriai gyvūnus nuvežė į Tarandės veterinarijos klinika. Pagal veterinarų išvadas, šuns (kalytės) būklė nebloga, įmitimas vidutinis, kailis pleiskanotas, matomos pavienės blusų išmatos, gleivinės rausvos, klinikoje po transportavimo apsivėmė, skrandžio turinyje rastas apvaliųjų kirmėlių, mikroschema nerasta. Katė iš apžiūros sveika, kailyje rasta blusų išmatų, mikroschemos nerasta. Gyvūnai buvo paimti VšĮ „Naminukai“ į prieglaudą.

Dėl šio atvejo GGI prašymu pradėti administracinio nusižengimo teiseną kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrajam policijos komisariatą (toliau – Policija). Policijos 2022-04-15 nutarimu gyvūnus bešeimininkiais palikusi buvusi jų laikytoja nubausta pagal Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnio 18 dalį 2000 Eur bauda, kartu taikant administracinio poveikio priemonę ir priimant sprendimą gyvūnus konfiskuoti.

Esame dėkingi abejingais nelikusiems kaimynams, VšĮ “Naminukai” ir Lietuvos policija už atliktą darbą. 

Na o mūsų darbus gyvūnų nepriežiūros srityje paremti galite per aukok.lt platformą arba kitais Jums patogiais būdais www.ggi.lt/parama. AČIŪ!