„Galapaguose“ varžėsi greičiausi šunys

Paskelbta: 5 rugpjūčio, 2014 14:38

Rugpjūčio 1-2 dienomis, Zaraso saloje vykusiame festivalyje „Galapagai“ susirinko gausybė muzikos mylėtojų. Išpranašautų karščių nepabūgo ne tik festivalio dalyviai, bet ir jų keturkojai draugai. VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ patraukė smalsuolių žvilgsnius jau tradicija tapusiomis ir gerai festivalio dalyviams žinomomis šunų lenktynėmis.

Kaip ir įprasta, šeimininkai ir jų keturkojai turėjo įveikti nedidelę atkarpą. Šunys buvo suskirstyti į 2 kategorijas pagal dydį, bet didiesiems šunims netilpus prie starto linijos, teko dalintis į grupes ir tik antrojo starto metu išsiaiškinti greičiausius. Po atkaklių varžybų, mažųjų šunų kategorijoje, vikriausias kojytes turėjo Fibi ir Vilius, antrieji buvo Untis ir Marius, trečiąją vietą išplėšė Masia su Liuda. Didžiųjų šunų kategorijoje prizininkais tapo Džeris ir Aurimas, Frida ir Iveta, Taiga ir Justas. Kol šeimininkai džiaugėsi laimėtais prizais, šunys turėjo turėjo galimybę atsigaivinti šaltu vandeniu.

 

Iš karto po šunų lenktynių sekė kita VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvų“ pramoga – viktorina. Parodyti savo žinias susirinko 6 didelės komandos. Nors klausimai susiję su gyvūnais nebuvo itin lengvi, tačiau trys komandos galėjo pasigirti puikiomis žiniomis. Nepralenkiami buvo komanda „Niekšeliai“, antrąją vietą užėmė komanda pavadinimu „Modern Family“, trečiojoje vietoje liko „Sulūžusi koja“. Dalyviai teigė, kad viktorinoje ne tik sužinojo daug įdomių faktų apie gyvūnus, bet ir pasikartojo jau turimas, bet primirštas žinias. Vertingus viktorinos ir šunų lenktynių prizus įsteigė: „Dovanų manija“, „MakeUp 2 go“, „Saulėja SPA“, „Vėjo broliai“ ir „Vilniaus jojimo klubas“. Taip pat, organizacija dėkinga kostiumų nuomos salonui „Merkada“.

Be smagių pramogų, gyvūnų organizacijos savanoriai paišė festivalio dalyviams veidus, mielai pasakojo apie savo naujausius projektus, tokius kaip „neBrisius.lt“, „Murmarket“ bei pasirūpino tuo, ko festivaliuose gyvūnų augintojams prisireikia dažniausiai – gaivinančiu vandeniu keturkojams bei maišeliais ekskrementams.

Nors festivalių sezonas eina į pabaigą, tačiau sudalyvauti lenktynėse ir pakalbinti VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ savanorius dar bus galima „Karklėje“ bei „Roko naktys“ rugpjūčio 15-17 dienomis.

 

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“
Aira Tumėnaitė

Foto – Elena Rutkauskaitė