Pienė – dar viena „Kudliaus“ projekto dalyvė

Paskelbta: 12 lapkričio, 2014 14:56

Jau įpusėjus rudeniui, skubame pasidalinti dar viena istorija apie nevyriausybinės organizacijos “Gyvūnų gerovės iniciatyvos” vykdomą projektą. Šį kartą jo herojė – kalaitė labai vasarišku vardu – Pienė. Prieglaudose besiglaudžiantys gyvūnai išvaizda dažnai skiriasi nuo tų, kurie gyvena namuose, o tai – svarbus veiksnys skatinant patraukti potencialių šeimininkų dėmesį. Tad bendradarbiaujant su šunų kirpykla „Baltos uodegos“ pradėtas vykdyti projektas, kurio metu prieglaudose atsidūrę gyvūnai išmaudomi, nukerpami bei stengiamasi kitaip atskleisti jų “gerąsias puses”. Taip ne tik siekiama spręsti perpildytų prieglaudų problemą, bet ir pagerinti pačių gyvūnų savijautą. Jau esame rašę apie pirmąjį projekto herojų Badį, Pienė – dar viena laimingoji.

O istorija, kaip Pienė atsidūrė „Tautmilės“ prieglaudoje gana įprasta. Gegužės mėnesį kalytė atklydo pas garbaus amžiaus žmones į kiemą, tačiau šie, nors ir būdami geros širdies, neturėjo galimybių ją priglausti. Senoliai, ieškodami išeities atvežė Pienę į prieglaudą. Buvo tikėtasi, kad atsiras šuns pasigedę šeimininkai, tačiau Pienė šioje prieglaudoje taip ir pasiliko.

 

Pienė prieglaudoje praleido jau 5 mėnesius, tad buvo nuspręsta jai suteikti daugiau žavesio, kad būsimi šeimininkai tikrai ją pastebėtų. Spalio pabaigoje ji pateko į “Baltų uodegų” kirpyklos kirpėjos Ingridos Vaitiekauskaitės rankas, kur buvo išprausta, sušukuota ir visaip kaip išgražinta. Pienė po visų procedūrų buvo sugrąžinta į prieglaudą pasipuošus ir laiminga laukti savo naujųjų šeimininkų.

Pienė – tikra dama. Ji jau maždaug 5-6 metų amžiaus, tad yra išmokusi, ką dera žinoti geram augintiniui. Kalytė labai draugiška, paklusni, bet moka būti ir žaisminga. Jau nuo pirmosios dienos prieglaudoje šuo darbuotojus pripažino kaip geriausius draugus. Savanoriai įtarė, kad iki šiol šunelis gyveno lauke prie būdos, todėl itin vertina žmogaus dėmesį ir draugiją, mielai eina kartu pasivaikščioti. Pienė yra ramaus būdo, tvarkinga, tad puikiai tinka šeimoms su vaikais.

 

Kalaitė po procedūrų „Baltų uodegų“ kirpykloje bei vizito pas veterinarą jau laukia, kada galės vėl pajusti žmogišką rūpestį ir meilę. Ir, žinoma, gražinti jos dvigubai daugiau.

Dėl Pienės globos kreipkitės:

+370 65071786 Tautmilė