Trepsius – dar vienas „Kudliaus“ projekto dalyvis

Paskelbta: 29 sausio, 2015 16:47

Šios savaitės herojus Trepsius – ne visai kudlius. Jis yra labai gražus šuo, prieglaudoje jį visi labai myli, jo trumpas plaukas, tad ir kaltūnų šukuoti nereikėjo. Tačiau Trepsiaus istorija ne mažiau liūdna, nei Gruzdžių Saimono ar kurio nors kito mūsų projekto dalyvio.

Trepsius atkeliavo iš vieno kaimo, kur buvo visiškai neprižiūrimas. Vos kelerių metų amžiaus šunelis atrodė gerokai vyresnis, nei yra iš tikrųjų, nes niekas juo nesirūpino. Trepsiaus gyvenimas pasikeitė, kai jį pastebėjo neabejingas žmogus. Nepavykus rasti šuneliui namų, jis atkeliavo į „Lesės“ prieglaudą, kur nekantraudamas laukia atsakingų šeimininkų. Savo vardą šunelis gavo dėl atsargumo, baimės būti užgautam ir nežinomybės – galima tik spėlioti, kaip su juo elgėsi ankstesni jo šeimininkai.

 

Šį kartą į mūsų pagalbos šauksmą nuvežti Trepsių pasigražinti atsiliepė Mantas. Nuvažiavę į prieglaudą buvome labai maloniai nustebinti: Trepsius buvo labai tvarkingas šuo ir iš pažiūros net labai laimingas. Viena prieglaudos savanorė pakuždėjo, kad jis yra vienas iš jos mylimiausių – jis turi labai protingas akis ir yra labai gražus.

Kelionė į kirpyklą buvo viena iš sunkesnių, nes šunelis nepratęs važiuoti automobiliu. Jautėsi, kaip daužosi jo širdelė ir kaip netvirtai ji laikosi ant kojų, nesuprasdamas, kodėl juda žemė po kojomis. „Dog Pearl“ kirpykloje (Perkūnkiemio g. 19, Vilniuje) mus pasitiko dvi labai malonios merginos ir Trepsių iš karto statėme ant stalo procedūroms. Iš pradžių jis labai jaudinosi, negalėjo net atsistoti, tačiau kirpėja šiaip ne taip šunelį nuramino su juo kalbėdamasi ir glostydama. Nežinojome, ar jis išliks toks pat ramus, kai reikės maudyti ir džiovinti, tačiau galiausiai šunelis netgi mėgavosi šilto vandens ir šampūno procedūromis. Už tokį rūpestį, profesionalumą ir šaunų bendradarbiavimą tikrai norime padėkoti šunų grožio salonui „Dog Pearl“.

 

Kelionė atgal buvo kur kas lengvesnė, išmaudytas ir apkirptas šunelis taip stipriai nebesijaudino. Buvo pristatytas į mylinčių savanorių rankas ir dabar laukia Tavęs, tad nelik abejingas. Jei skaitai šį straipsnį, vadinasi Tau rūpi. Trepsius Tavęs laukia Vilniaus „Lesės“ prieglaudoje (Klinikų g. 1, Buivydiškės, Vilniaus raj.)

Tikimės, kad ir ši istorija pasibaigs laimingai ir padės Trepsiui greičiau rasti namus. Jei nori prisijungti prie GGI savanorių komandos ir padėti gyvūnams, susisiek su projekto „Kudlius“ koordinatore Vaida (tel. nr.: 862282321). Laukiami visi aktyvūs žmonės, kurie gali padėti ne tik transportu, bet ir fotografavimu, reklamos kūrimu bei atliekant kitus darbus. Nelikite abejingi ir galbūt šiandien išgelbėsite vieną gyvybę.

Taip pat galite skaityti, kaip „Kudliaus” projekte dalyvavo Badis, Pienė, AtasSaimonas, Simutė, Meksika, Smala, Mergaitė, Barsikas, Borgas, Džiulė, Justas ir Čarlis.

Taip pat skaitykite apie „Kudliaus” projekte dalyvavusius Knopkytę, Alaniją ir Bielką, BabaužįPupą, Mergaitę ir Barsiką, kurie jau rado namus.

Dėl Trepsiaus  globos kreipkitės:

+370 60533452 Vesta