„Kudliaus“ projekte – Mergaitė

Paskelbta: 4 gegužės, 2015 17:35

Tai istorija, kuri, nespėjusi pasiekti skaitytojų, jau pasibaigė laimingai. Dviejų metukų nuostabaus grožio kalytė, kuri buvo rasta tiesiog gatvėje, klaidžiojanti ir alkana, jau turi namus!

Vieną dieną sulaukėme skambučio, kad Naujamiestyje blaškosi labai gražus, bet akivaizdžiai badaujantis šunelis. Paprašėme paskambinusiųjų pabandyti pagauti šuniuką ir juo pasirūpinti (tuo metu galvoje jau sukosi mintys apie „Kudliaus“ projektą).mergaite

Jie taip ir padarė. Kaip vėliau paaiškėjo, žmonės kalytę labai lengvai prisišaukė, parsivedė namo, pamaitino, apžiūrėjo, ar ji nesužeista, ar neturi parazitų. Laikini globėjai šunelį pavadino tiesiog Mergaite. Buvo aišku, kad ji vardą jau turėjo ir anksčiau, nes buvo išmokyta komandų, tad prie naujo pratinti neketino. Mes ir toliau palaikėme ryšį su laikinais globėjais, kol galiausiai sutarę su „Optimizmo“ šunų kirpykla atvežėme ją procedūroms. Kalytė neišpasakytai gero būdo, tvarkinga ir rami, kirpėjai buvo vienas malonumas su ja dirbti.
Apkirpta ir sutvarkyta Mergaitė keliavo į fotosesiją Vingio parke. Kadangi ji klauso komandų, buvo labai smagu su ja žaisti ir kartu fotografuoti. Taip pat turėjau progą šunytę supažindinti ir su savo draugais. Paaiškėjo, kad viena mano draugų pora kaip tik galvojo pasiimti šunelį iš prieglaudos. Tačiau, pamatę Mergaitę, taip ją įsimylėjo, kad daugiau nebekilo klausimų. Po keleto dienų jie susisiekė su manimi, aš susisiekiau su laikinais globėjais ir tos pačios dienos vakare mažylė jau miegojo savo naujuose namuose, apkamšyta ir pamyluota.

Na, o mums belieka džiaugtis tokia sėkminga šunelio istorija ir padėkoti mūsų ištikimiems draugams – „Optimizmo“ kirpyklai ir kirpėjai Dianai. Taip pat labai ačiū ir laikiniems Mergaitės globėjams – Sauliui ir Laurynai, nes jei ne jie, Mergaitė iki šiol klaidžiotų gatvėmis ir, kas žino, kaip būtų pasibaigusi jos istorija. Skaitytojams linkime kartu pasidžiaugti, kad šunytė jau turi namus ir ateityje nesusisukti nuo tų, kuriems reikia pagalbos.

P. S. Kaip žinote, šunys nei moka vairuoti, nei turi automobilius, ypač jei jie yra beglobiai. Taigi skubiai ieškome žmonių, kurie retkarčiais galėtų padėti nuvežti kudlotą šuniuką iš prieglaudos į kirpyklą. Galbūt neturi daug laiko savanorystei, tačiau vis nori padėti gyvūnams? Nori užsidirbti karmos taškų? Nori žinoti, kad padėjai bejėgiam gyvūnėliui ne tik gerai jaustis, bet ir surasti naujus, mylinčius šeimininkus? Susisiek su „Kudliaus“ projekto koordinatore Vaida telefonu 862282321.

„Kudliaus“ jau padaryti darbai, prie kurių Tu gali prisidėti.

Taip pat galite skaityti, kaip „Kudliaus” projekte dalyvavo Badis, Pienė, Atas, Trepsius, Saimonas, Simutė, Meksika, Smala, Barsikas, Borgas, Džiulė, Justas ir Čarlis.

Taip pat skaitykite apie „Kudliaus” projekte dalyvavusius Knopkytę, Alaniją ir Bielką, Babaužį, Trepsių, Pupą ir Barsiką, kurie jau rado namus.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“
Vaida Šaltenytė