„Kudliaus“ projekto herojė – Smala

Paskelbta: 27 vasario, 2015 19:27

Šimtai gyvūnų kasmet netenka savo namų. Vieni yra paprasčiausiai šeimininkų išmetami, kiti – pasimetę ar gimę gatvėje. Ilgainiui jie, išsigandę ir išalkę, pirmiausia patenka į gyvūnų prieglaudas. Tačiau dažniausiai pasitaikanti gyvūno atidavimo į prieglaudą priežastis yra šeimininkų išvykimas gyventi į užsienį ar gyvenimo sąlygų pasikeitimas. Kad tokių istorijų būtų kuo mažiau, kiekvienas turėtume suprasti, kad gyvūnas nėra daiktas, puošiantis aplinką ir suteikiantis namams jaukumo, jis taip pat nėra žaislas, su kuriuo gali žaisti vaikai, ar sargybinis, skirtas tik saugoti namus. Gyvūnas yra lygiavertis šeimos narys, kuriam, kaip ir kiekvienam žmogui, reikia šilumos ir meilės.

O šiuo metu meilės reikia mūsų mažiesiems kudliukams, kurie dar neseniai turėjo būti užmigdyti, tačiau gerų žmonių dėka pateko į „SOS gyvūnų“ prieglaudą ir dabar dalyvauja „Kudliaus“ projekte. Šio straipsnio herojė – Smala. Mažytė, manoma, vos 3-4 mėnesių kalytė į prieglaudą atkeliavo iš Druskininkų karantinavimo tarnybos, kartu su Gintarine ir Meksika.

Smala, kitaip nei Meksika, yra labai gyvybinga ir žaisminga kalytė. Žinoma, naujoje vietoje šiek tiek bailiukė, tačiau greitai apsiprantanti. Susidarė toks įspūdis, kad ji gali būti Meksikos dukrytė, tačiau tai būtų labai keista, nes jos visiškai skirtingos. Smala yra juoda ir be galo miela – lyg mažas pliušinis meškinas. Smalą, kaip ir jos kompanionę Meksiką, kirpo nauji GGI ir „Kudliaus“ projekto bendražygiai „Optimizmo“ šunų kirpykla, įsikūrusi Gerosios vilties g. 1, Vilniuje. Išgražinta ir išprausta Smala kartu su Meksika tvarkingai nukeliavo atgal į „SOS gyvūnų“ prieglaudos namelį prekybos centre. Tikimės, kad čia Smala greitai suras namus, nes tokiam meškinui labai sunku atsispirti.

Tu irgi gali prie to prisidėti. Pagalvok, kaip būtų gera turėti šalia savęs draugą, kuris besąlygiškai tave mylėtų, ir apsilankyk pas Smalą – galbūt susidraugausite ir tapsite šeima. Be to, visada kviečiame gerais darbais prisijungti prie VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ komandos.

Dėl praktikos GGI kreiptis į Airą (praktika@ggi.lt).

Jei domina „Kudliaus“ projektas, susisiekite su Vaida (kudlius@ggi.lt).

O jei norite papasakoti savo ir savo augintinio laimingą istoriją, parašykite Elenai, kuri koordinuoja neBrisius.lt projektą (neBrisius@ggi.lt).

Taip pat galite skaityti, kaip „Kudliaus” projekte dalyvavo Badis, Pienė, Atas, Trepsius, Saimonas, Simutė, MeksikaMergaitė, Barsikas, Borgas, Džiulė, Justas ir Čarlis.

Taip pat skaitykite apie „Kudliaus” projekte dalyvavusius Knopkytę, Alaniją ir Bielką, Babaužį, Trepsių, Pupą, Mergaitę ir Barsiką, kurie jau rado namus.

Dėl Smalos globos galite kreiptis į Nadią („SOS gyvūnai“) telefonu +370 68339826.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“
Vaida Šaltenytė